Freski nga Australia e largët.

Duke pas parasysh se ne publikojmë vetëm lajme pozitive kësaj radhe vijmë me një lajm të tillë nga Australia e largët. Bashkatdhetarja jonë me banim në Australi Naile Zhupani pak kohë me parë ka startue një videokanal në faqën e popullarizuar youtube dhe për kohë shumë të shkurtër ka fitue qindra abonentë. Është ky një…

Thellohu në mendimet e tua!

“Kush jam unë?” – pyeti djaloshi plakun. “Ti je ai që ti mendon.” – u pergjigj plaku. – “Do ta spjegoj këtë me një tregim.” Dhe plaku fillon tregimin… “Një ditë përskaj mureve të qytetit, nën dritën e hënës vërehej silueta e dy personave të përqafuar.” “Janë mami e babi.” – mendon fëmiu i padjallëzuar.…

Te jesh i fortë edhe kur je i thyer!

Një tregtar që shiste ujë shkonte në lumë çdo mëngjes, ku ai mbushte dy fuqitë e tij për të ua dërgue myshterive ne qytet. Një nga këto fuqi ishte plasaritur dhe humbaste mjaft ujë deri në destinacion, ndërsa fuqia tjetër ishte krejtësisht e re dhe sjellte më shumë përfitime.Duke u ndjerë më pak e vlefshme,…

Doni që viti 2017 të jetë i suksesshëm?

Pothuajse të gjithë janë të mendimit se 2016 solli shumë të këqija njerëzimit. Gjithandej luftëra, konf likte, probleme ekonomike. Natyrisht se e tëra kjo ndikon edhe në disponimin dhe shëndetin tonë mental por edhe atë fizik. Por shtrohet pyetja a mund të bëjmë diçka në rrafshin individual që të ndryshojmë gjendjen?  Videoklipi në vijim na…

Risi: Tableti për personat e verbër

Brent Gillespie, Alex Russomanno, Mark Burns dhe Sile O’Modhrain nga Universiteti i Michiganit  vijnë me një zbulim të ri i cili do të ua lehtësojë jetën personave të verbër.  Ata shpikën tabletin i cili paraqet tekstin e shkruar me alfabetin e Braille-ut e i cili mund të lexohet me lehtësi nga personat e verbër të…

“Burgosin” biçikletat për arsye humane!

Lajmi i mira udhëton edhe më shpejtë nëse udhëton me dy rrota. Për tetëmbëdhjetë vitet e fundit, të burgosurit në burgun shtetëror  Mike DURFEE kanë restauruar biçikleta të vjetra në një punëtori të madhe – duke i çmontuar ato dhe duke bër rimontimin e tyre e që mund të thuhet se ështe edhe metaforë për çmontimin e kaluarës së…