Zbulimi i rastësishëm eliminon merkurin toksik nga uji.

Shkencëtarët në Australi zbuluan rastësisht substancën që mund të eliminon  merkurin toksik (zhivën) nga deti. Substanca në fjalë quhet limonenë, dhe mund të gjendet në çdo lëvozhgë portokalli. Dr Justin Chalker, profesor i kimisë sintetike në Universitetin Flinders, dhe ekipi i tij, ishin duke punuar me squfur dhe limonenën për të krijuar një polimer të…

Vajza dërgon mesazh babait të saj në gjithësi!

Prodhuesi i njohur i veturave “Hyundai” i ndihmoi një vajze që të dërgoj një mesazh vizuel babait të saj i cili në cilësinë e astronautit ndodhet në gjithësi.  “Hyundai” i dha në disponim 11 vetura të veta dhe kompjutorët të cilët knvertuan dorëshkrimin e vajzës në kordinata GPS. Sipas ABC News 11 vetura të cilat drejtoheshin…

Derri i turret politikanit ekstremist!

Ec e mos i thuaj lajm i mirë! Gjatë vizitës të cilën Matteo Salvini përndryshe  sekretar i partisë  ekstreme italiane Lega Nord i bëri një kampi rom në periferinë jugore të qytetit Milano ndodhi një ngarje sa humoristiske aq e pazakontë. Salvini gjatë vizitës vuri re një derr të madh i cili ishte duke u ushqye.…

Anglezi gatuan pite me purri!

Edhe anglezët dijnë të gatuajnë pite me purri. Këtë e dëshmon edhe albanologu i njohur, përkthyesi i veprave shqiptare dhe njëherit miku i shqiptarëve John Hodgson i cili sot në faqen e tij të facebookut bëri një postim ku në mes tjerash shkroi: “Kuzhina sipas tradites gojore. Bëra këtë pite me purri pa recete por si…