Energjia solare në Britaninë e Madhe është dyfishuar gjatë vitit 2014.

Një lajm i mirë nga Britania e Madhe. Sipas Departamentit të Energjisë dhe Ndryshimeve Klimatike në Britaninë e Madhe, sasia e energjisë solare në këtë vend gati eshtë dyfishuar, Sipas industrisë solare diku rreth 5 gigawat të paneleve solare mjaftojnë për furnizimin ekvivalent të 1.5 million amvisnive në Britaninë e Madhe. Të dhënat tregojnë se më…

Droni – jo vetëm në ndeshjet e futbollit!

Në kohët e fundit përdorimi i dronit gjenë zbatim në shumë fusha të jetës. Në Kil filluan me përdorimin e dronit me qëllim të shpëtimit të notuesve që janë në rrezik. Videoklipi në vijim tregon përparësitë e dronit në krahasim me metodën konvencionale të shpëtimit. Vlerësoni edhe ju se cila metodë është më efikase.