Freski nga Australia e largët.

Duke pas parasysh se ne publikojmë vetëm lajme pozitive kësaj radhe vijmë me një lajm të tillë nga Australia e largët. Bashkatdhetarja jonë me banim në Australi Naile Zhupani pak kohë me parë ka startue një videokanal në faqën e popullarizuar youtube dhe për kohë shumë të shkurtër ka fitue qindra abonentë. Është ky një…

Risi: Tableti për personat e verbër

Brent Gillespie, Alex Russomanno, Mark Burns dhe Sile O’Modhrain nga Universiteti i Michiganit  vijnë me një zbulim të ri i cili do të ua lehtësojë jetën personave të verbër.  Ata shpikën tabletin i cili paraqet tekstin e shkruar me alfabetin e Braille-ut e i cili mund të lexohet me lehtësi nga personat e verbër të…

Si të largoni energjinë negative?

Modernizimi i shoqërisë ndikon padyshim në rritjen enorme të stresit. Shumica e problemeve shëndetësore shkaktohet nga stresi. Prandaj është më se e dobishme që ky shkaktar të zvoglohet apo mundësisht të eliminohet. Me eliminim të stresit eliminoni edhe energjinë negative të grumbulluar në organizëm. Ushtrimet fizike janë njëra nga metodat për zvoglimin e stresit mirëpo…

Së shpejti realitet: Krema për fshirjen e tatuazheve.

Një student 27 -vjeçar në Universitetin Dalhousie të Halifaxit në Kanada është duke zhvilluar një kremë e cila do të bëjë të mundshme fshirjen përfundimtare të tatuazheve të padëshiruara. Sipas portalit kanadez cbcnews hulumtimi i tij fillestar në departamentin e patologjisë ka treguar rezultat të larta .   ” Nëse bëhet krahasimi me heqjen lazer të…

Si t’i humbni 15 kg për 15 ditë: çdo mëngjes portokall dhe vezë

Kjo dietë  15-ditore u dedikohet të gjithë styre që kanë mbipeshë por edhe atyre që kanë telashe me tretje dhe me lëkurë të papastër. Dieta në fjalë është treguar si pastrues efikas i lëkurës dhe bënë absorbimin e yndyrave në mënyrë natyrore duke e bërë lëkurën më të bukur. Kjo dietë ështe mjaft restriktive. Para…

Doni kujtesë më të mirë – mbyllni sytë!

SIpas një studimi të ri mbyllja e syve tuaj ndikon pozitivisht në rritjen e kujtesës.  Studimin e bëri Univerziteti britanik Surrey. Në këtë studim i cili në mes tjerash përbëhej nga dy eksperimente morrën pjesë 178 persona. Në eksperimentin e parë , pjesëmarrësit shikuan një film që përshkruan një elektricist duke  hyrë në një pronë  dhe duke vjedhur sende…

Vaksinimi kundër kancerit në prostatë?

Një nga format më të shpeshta të kancerit te mashkujt është padyshim kanceri i prostatës. Një hulumtim i ri suedez tregon se shumë pacientë që vuajnë nga ky lloj kanceri janë të infektuar  edhe me virusin HPV (Human Papilloma Virus). Ende nuk dihet se cilët mekanizma qëndrojnë prapa zhvillimit të kancerit  në prostatë por tani…