Zbulohet antibiotiku i cili zgjidhë problemin e rezistencës

Një kërcënim serioz për shëndetin publik global është rritja e rezistencës ndaj barnave aktuale nga bakteriet dhe viruset që shkaktojnë infeksione të tilla si tuberkulozi, pneumonia dhe malaria. Tani vjen një lajm i mirë nga shkencëtarët në Boston të cilët bënë përpjekje për gjetjen e një antibiotiku të ri dhe më efikas, në eliminimin e…

Harroni MPEG4 – vjen koha e HEVC

Në kohën e fundit ka ndodhur shumëçka me zhvillimin e teknologjisë së videos dhe teknikës së filmimit.  Tanimë nuk kemi video që paraqiten vetëm përmes TV por shumë më shpesh kemi videofilma që ngarkohen, shkarkohen dhe shiqohen përmes internetit. Ky zhvillim do të ishte i pamundur po të mos ishte punuar në teknikën e komprimimit…

CamStudio – Softver falas me performancë të lartë.

Jeni përdorues i Windowsit dhe keni nevojë për një softver për inçizimin e videoklipeve që ka performancë të lartë dhe që njëkohësisht nuk kushton shumë? Kjo është e mundshme nëse vizitoni faqën  camstudio.org. Aty mund të shkarkoni falas softverin CamStudio. Një nga veçoritë e CamStudios është se ky softver  mundëson inçizimin e aktiviteteve tuaja në…

Doni kujtesë më të mirë – mbyllni sytë!

SIpas një studimi të ri mbyllja e syve tuaj ndikon pozitivisht në rritjen e kujtesës.  Studimin e bëri Univerziteti britanik Surrey. Në këtë studim i cili në mes tjerash përbëhej nga dy eksperimente morrën pjesë 178 persona. Në eksperimentin e parë , pjesëmarrësit shikuan një film që përshkruan një elektricist duke  hyrë në një pronë  dhe duke vjedhur sende…

Vaksinimi kundër kancerit në prostatë?

Një nga format më të shpeshta të kancerit te mashkujt është padyshim kanceri i prostatës. Një hulumtim i ri suedez tregon se shumë pacientë që vuajnë nga ky lloj kanceri janë të infektuar  edhe me virusin HPV (Human Papilloma Virus). Ende nuk dihet se cilët mekanizma qëndrojnë prapa zhvillimit të kancerit  në prostatë por tani…