Doni kujtesë më të mirë – mbyllni sytë!

SIpas një studimi të ri mbyllja e syve tuaj ndikon pozitivisht në rritjen e kujtesës.  Studimin e bëri Univerziteti britanik Surrey. Në këtë studim i cili në mes tjerash përbëhej nga dy eksperimente morrën pjesë 178 persona. Në eksperimentin e parë , pjesëmarrësit shikuan një film që përshkruan një elektricist duke  hyrë në një pronë  dhe duke vjedhur sende…

Vaksinimi kundër kancerit në prostatë?

Një nga format më të shpeshta të kancerit te mashkujt është padyshim kanceri i prostatës. Një hulumtim i ri suedez tregon se shumë pacientë që vuajnë nga ky lloj kanceri janë të infektuar  edhe me virusin HPV (Human Papilloma Virus). Ende nuk dihet se cilët mekanizma qëndrojnë prapa zhvillimit të kancerit  në prostatë por tani…