Freski nga Australia e largët.

Duke pas parasysh se ne publikojmë vetëm lajme pozitive kësaj radhe vijmë me një lajm të tillë nga Australia e largët. Bashkatdhetarja jonë me banim në Australi Naile Zhupani pak kohë me parë ka startue një videokanal në faqën e popullarizuar youtube dhe për kohë shumë të shkurtër ka fitue qindra abonentë. Është ky një…

Thellohu në mendimet e tua!

“Kush jam unë?” – pyeti djaloshi plakun. “Ti je ai që ti mendon.” – u pergjigj plaku. – “Do ta spjegoj këtë me një tregim.” Dhe plaku fillon tregimin… “Një ditë përskaj mureve të qytetit, nën dritën e hënës vërehej silueta e dy personave të përqafuar.” “Janë mami e babi.” – mendon fëmiu i padjallëzuar.…

Te jesh i fortë edhe kur je i thyer!

Një tregtar që shiste ujë shkonte në lumë çdo mëngjes, ku ai mbushte dy fuqitë e tij për të ua dërgue myshterive ne qytet. Një nga këto fuqi ishte plasaritur dhe humbaste mjaft ujë deri në destinacion, ndërsa fuqia tjetër ishte krejtësisht e re dhe sjellte më shumë përfitime.Duke u ndjerë më pak e vlefshme,…

Doni që viti 2017 të jetë i suksesshëm?

Pothuajse të gjithë janë të mendimit se 2016 solli shumë të këqija njerëzimit. Gjithandej luftëra, konf likte, probleme ekonomike. Natyrisht se e tëra kjo ndikon edhe në disponimin dhe shëndetin tonë mental por edhe atë fizik. Por shtrohet pyetja a mund të bëjmë diçka në rrafshin individual që të ndryshojmë gjendjen?  Videoklipi në vijim na…

Risi: Tableti për personat e verbër

Brent Gillespie, Alex Russomanno, Mark Burns dhe Sile O’Modhrain nga Universiteti i Michiganit  vijnë me një zbulim të ri i cili do të ua lehtësojë jetën personave të verbër.  Ata shpikën tabletin i cili paraqet tekstin e shkruar me alfabetin e Braille-ut e i cili mund të lexohet me lehtësi nga personat e verbër të…

“Burgosin” biçikletat për arsye humane!

Lajmi i mira udhëton edhe më shpejtë nëse udhëton me dy rrota. Për tetëmbëdhjetë vitet e fundit, të burgosurit në burgun shtetëror  Mike DURFEE kanë restauruar biçikleta të vjetra në një punëtori të madhe – duke i çmontuar ato dhe duke bër rimontimin e tyre e që mund të thuhet se ështe edhe metaforë për çmontimin e kaluarës së…

Sukses i sipërmarrësit shqiptar ne Suedi.

Në Suedinë e largët ka shumë sipërmarrës me prejardhje nga trojet tona shqiptare. Një i tillë është edhe Gazmend Halili me banim në regjionin e Hallandit komuna e Varbergut. Gazmendi është pronar i sipërmarrjes “Kvalité Sandwich & Sallad AB” që pregatitë 12.000-15.000 sendviça në ditë. Këtë vit Gazmend Halili është zgjedhur “Sipërmarrësi i Vitit”në krahinen e…

Zbulimi i rastësishëm eliminon merkurin toksik nga uji.

Shkencëtarët në Australi zbuluan rastësisht substancën që mund të eliminon  merkurin toksik (zhivën) nga deti. Substanca në fjalë quhet limonenë, dhe mund të gjendet në çdo lëvozhgë portokalli. Dr Justin Chalker, profesor i kimisë sintetike në Universitetin Flinders, dhe ekipi i tij, ishin duke punuar me squfur dhe limonenën për të krijuar një polimer të…