Energjia solare në Britaninë e Madhe është dyfishuar gjatë vitit 2014.

Një lajm i mirë nga Britania e Madhe. Sipas Departamentit të Energjisë dhe Ndryshimeve Klimatike në Britaninë e Madhe, sasia e energjisë solare në këtë vend gati eshtë dyfishuar, Sipas industrisë solare diku rreth 5 gigawat të paneleve solare mjaftojnë për furnizimin ekvivalent të 1.5 million amvisnive në Britaninë e Madhe. Të dhënat tregojnë se më…

Droni – jo vetëm në ndeshjet e futbollit!

Në kohët e fundit përdorimi i dronit gjenë zbatim në shumë fusha të jetës. Në Kil filluan me përdorimin e dronit me qëllim të shpëtimit të notuesve që janë në rrezik. Videoklipi në vijim tregon përparësitë e dronit në krahasim me metodën konvencionale të shpëtimit. Vlerësoni edhe ju se cila metodë është më efikase.

Së shpejti realitet: Krema për fshirjen e tatuazheve.

Një student 27 -vjeçar në Universitetin Dalhousie të Halifaxit në Kanada është duke zhvilluar një kremë e cila do të bëjë të mundshme fshirjen përfundimtare të tatuazheve të padëshiruara. Sipas portalit kanadez cbcnews hulumtimi i tij fillestar në departamentin e patologjisë ka treguar rezultat të larta .   ” Nëse bëhet krahasimi me heqjen lazer të…

Harroni MPEG4 – vjen koha e HEVC

Në kohën e fundit ka ndodhur shumëçka me zhvillimin e teknologjisë së videos dhe teknikës së filmimit.  Tanimë nuk kemi video që paraqiten vetëm përmes TV por shumë më shpesh kemi videofilma që ngarkohen, shkarkohen dhe shiqohen përmes internetit. Ky zhvillim do të ishte i pamundur po të mos ishte punuar në teknikën e komprimimit…