Anglezi gatuan pite me purri!

Edhe anglezët dijnë të gatuajnë pite me purri. Këtë e dëshmon edhe albanologu i njohur, përkthyesi i veprave shqiptare dhe njëherit miku i shqiptarëve John Hodgson i cili sot në faqen e tij të facebookut bëri një postim ku në mes tjerash shkroi: “Kuzhina sipas tradites gojore. Bëra këtë pite me purri pa recete por si…

Si të largoni energjinë negative?

Modernizimi i shoqërisë ndikon padyshim në rritjen enorme të stresit. Shumica e problemeve shëndetësore shkaktohet nga stresi. Prandaj është më se e dobishme që ky shkaktar të zvoglohet apo mundësisht të eliminohet. Me eliminim të stresit eliminoni edhe energjinë negative të grumbulluar në organizëm. Ushtrimet fizike janë njëra nga metodat për zvoglimin e stresit mirëpo…

Zbulohet naftë në Kosovë!

Një lajm shumë i gëzueshëm vjen sot nga Kosova, përkatësisht Drenasi. Kompania e njoftur botërore për përpunimin e naftës Shell përmes një konference për shtyp njofton se në regjionin  e Drenasit janë gjetur rezerva  të mëdha të naftës. E njejta kompani vlerëson se këto rezerva mjaftojnë për përmbushjen e nevojave boterore për 150 vitet e…

Ky truk me letra paraqet magji të nivelit të lartë!

Grupit  “Virtuoso” nuk mund të i mohohet niveli i lartë i ekzekutimit të truqeve të tyre me letra.Per të mundësuar studimin e lëvizjeve të tyre të shpejta nevojitet një kamerë e tipit “slow-motion”.Megjithatë edhe pasja e një paisje të tillë nuk është garancë për kuptimin e këtyre lëvizjeve të avansuara. Për më tepër shiqoni viedoklipin…

Energjia solare në Britaninë e Madhe është dyfishuar gjatë vitit 2014.

Një lajm i mirë nga Britania e Madhe. Sipas Departamentit të Energjisë dhe Ndryshimeve Klimatike në Britaninë e Madhe, sasia e energjisë solare në këtë vend gati eshtë dyfishuar, Sipas industrisë solare diku rreth 5 gigawat të paneleve solare mjaftojnë për furnizimin ekvivalent të 1.5 million amvisnive në Britaninë e Madhe. Të dhënat tregojnë se më…