Droni – jo vetëm në ndeshjet e futbollit!

Në kohët e fundit përdorimi i dronit gjenë zbatim në shumë fusha të jetës. Në Kil filluan me përdorimin e dronit me qëllim të shpëtimit të notuesve që janë në rrezik. Videoklipi në vijim tregon përparësitë e dronit në krahasim me metodën konvencionale të shpëtimit. Vlerësoni edhe ju se cila metodë është më efikase.

Së shpejti realitet: Krema për fshirjen e tatuazheve.

Një student 27 -vjeçar në Universitetin Dalhousie të Halifaxit në Kanada është duke zhvilluar një kremë e cila do të bëjë të mundshme fshirjen përfundimtare të tatuazheve të padëshiruara. Sipas portalit kanadez cbcnews hulumtimi i tij fillestar në departamentin e patologjisë ka treguar rezultat të larta .   ” Nëse bëhet krahasimi me heqjen lazer të…

Harroni MPEG4 – vjen koha e HEVC

Në kohën e fundit ka ndodhur shumëçka me zhvillimin e teknologjisë së videos dhe teknikës së filmimit.  Tanimë nuk kemi video që paraqiten vetëm përmes TV por shumë më shpesh kemi videofilma që ngarkohen, shkarkohen dhe shiqohen përmes internetit. Ky zhvillim do të ishte i pamundur po të mos ishte punuar në teknikën e komprimimit…

Ludovik Tunaj – penicilin për Michel Platinin!

Siç njofton gazeta Blic, Kosovari Ludovik Tunaj është i pari që ka bërë presidentin e UEFA-s, Michel Platini, të firmoset dhe të fotografohet me fanellën “FIFA forgot KOSOVO” të cilën e kishte shkruar vetë. Tunaj këtë gjest e pati bërë në mbrëmjen gala të FIFA-s për “Topin e artë” para dy vjetësh.Ai ishte mysafir i…

Sot është dita e verës! Gëzuar!

Dita e Verës ishte dita e fillimit të vitit sipas kalendarit shumë të lashtë të shqiptarëve, pra një ditë që kremtohej shumë shekuj para se të lindte krishterimi. Ajo kremtohej me 1 mars të kalendarit Julian, ditën e parë të vitit të ri (sipas kalendarit Gregorian, “14 mars”) Ajo ishte një festë mbarëshqiptare, që kremtohej…