Thellohu në mendimet e tua!

“Kush jam unë?” – pyeti djaloshi plakun. “Ti je ai që ti mendon.” – u pergjigj plaku. – “Do ta spjegoj këtë me një tregim.” Dhe plaku fillon tregimin… “Një ditë përskaj mureve të qytetit, nën dritën e hënës vërehej silueta e dy personave të përqafuar.” “Janë mami e babi.” – mendon fëmiu i padjallëzuar.…

“Burgosin” biçikletat për arsye humane!

Lajmi i mira udhëton edhe më shpejtë nëse udhëton me dy rrota. Për tetëmbëdhjetë vitet e fundit, të burgosurit në burgun shtetëror  Mike DURFEE kanë restauruar biçikleta të vjetra në një punëtori të madhe – duke i çmontuar ato dhe duke bër rimontimin e tyre e që mund të thuhet se ështe edhe metaforë për çmontimin e kaluarës së…

Sukses i sipërmarrësit shqiptar ne Suedi.

Në Suedinë e largët ka shumë sipërmarrës me prejardhje nga trojet tona shqiptare. Një i tillë është edhe Gazmend Halili me banim në regjionin e Hallandit komuna e Varbergut. Gazmendi është pronar i sipërmarrjes “Kvalité Sandwich & Sallad AB” që pregatitë 12.000-15.000 sendviça në ditë. Këtë vit Gazmend Halili është zgjedhur “Sipërmarrësi i Vitit”në krahinen e…

Zbulimi i rastësishëm eliminon merkurin toksik nga uji.

Shkencëtarët në Australi zbuluan rastësisht substancën që mund të eliminon  merkurin toksik (zhivën) nga deti. Substanca në fjalë quhet limonenë, dhe mund të gjendet në çdo lëvozhgë portokalli. Dr Justin Chalker, profesor i kimisë sintetike në Universitetin Flinders, dhe ekipi i tij, ishin duke punuar me squfur dhe limonenën për të krijuar një polimer të…

Yjet e futbollit blejnë hotelin dhe e ofrojnë atë për të pastrehët gjatë dimrit.

Zakonisht kur të  pastrehët zënë një ndërtesë bosh dikush  i thëret policët. Mirëpo këtë here pronarët e ndërtesës ishin yjet e futbollit të Manchester United – Gary Neville dhe Ryan Giggs, të cilët i mirëpritën ata për të qëndruar. Dyshja, e cila planifikon për ta kthyer ndërtesën që kap  vlerën prej  1.5 milion funta  në një hotel i dhanë leje…

Vajza dërgon mesazh babait të saj në gjithësi!

Prodhuesi i njohur i veturave “Hyundai” i ndihmoi një vajze që të dërgoj një mesazh vizuel babait të saj i cili në cilësinë e astronautit ndodhet në gjithësi.  “Hyundai” i dha në disponim 11 vetura të veta dhe kompjutorët të cilët knvertuan dorëshkrimin e vajzës në kordinata GPS. Sipas ABC News 11 vetura të cilat drejtoheshin…

Derri i turret politikanit ekstremist!

Ec e mos i thuaj lajm i mirë! Gjatë vizitës të cilën Matteo Salvini përndryshe  sekretar i partisë  ekstreme italiane Lega Nord i bëri një kampi rom në periferinë jugore të qytetit Milano ndodhi një ngarje sa humoristiske aq e pazakontë. Salvini gjatë vizitës vuri re një derr të madh i cili ishte duke u ushqye.…